Inquiry: petakbunga@gmail.com

20120716

Cuka Epal dan madu rawatan resdung


Hidup bujang, seorang diri,  balik ofis dah penat, nak masak tak ada orang nak makan. Makan kedai malas nak singgah..Asyik-asyik makan maggie. Macam mana nak sihat, nak cantik.

Kena kuatkan semangat untuk menolak makanan ringan. Mulakan cara hidup yang sihat.

Oleh kerana Sara ada masalah resdung dan jerawat jadi Sara amalkan cuka epal (Apple cider vinegar) dengan madu. Alhamdulillah berkesan dengan Sara. :) 

'1 sudu cuka+1 sudu madu dengan segelas air setiap malam 
dan kalau perut tak senstitif ambil juga waktu pagi.'

Antara khasiat cuka epal adalah sebagai...

Detox

Menyingkirkan toksin dalam badan. Sebelum mengambil apa-apa suplement kalau boleh buat detox dulu. Selepas toksin disingkirkan baru badan senang nak terima suplement.

Selain itu, kita pun ada ambil inner shine biar bersinar macam Maya Karim 'tak makeup pun'.



Psst...orang yang tak ada masalah jerawat resdung beruntung lah.. 
hu..hu.. kita ni asyik kena berpantang jer... sedih.





6 ulasan:

  1. thanks for the info. nora pun ada masalah resdung :(

    BalasPadam
    Balasan
    1. resdung tak hilang kan? kena pantang jer..

      Padam
  2. Balasan
    1. berkesan kat Sara. Tp kena disiplin..

      Padam
  3. sama la ade resdung jugak -.-'
    skang tgh nak try jus aloe vera :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. resdung ni kena pantang kalau nak betul2 sembuh tp Sara pun susah sgt nak pantang sb x sakitkan..cuma x tahan jerawat dgn selesema la bila teruk...

      Padam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...