Inquiry: petakbunga@gmail.com

20120813

Masa untuk Packing Doorgift


Doorgift untuk kanak-kanak Sara beli kat warehousale cocoland hari tu..beli lot100 gula-gula.

Banyak jugak memborong selain untuk doorgift, tak tahan tengok coklat...oh..oh... makan coklat yer raya rumah saya tahun ni..biskut kurang..mahal oh, beli biskut.

Gula-gula ni untuk kanak-kanak jer, untuk tetamu semua mak cadang nak kasi telur, ikut tradisi kita. Lagipun bunga tisu saya beratus sehingga hampir mematahkan pinggan tu nak buat apa? ho..ho..



Sekarang baru nak start kerja-kerja packing gula-gula.

Packing semua nak jimat, maklum lah wedding saya bukan mak bapak sponsor, ishk, ishk...


Beli plastik kosong jer, dan terjumpa kertas cup cakes lama kat dapur. Tapi,saya kira tak cukup jugak, kertas lapik biskut pun jadilah...kahwin time raya kena ada unsur-unsur raya tak gitu?

Tema kaler? Nasib lah kahwin budget...ho..ho..kertas cupcake pink tu dah kena sikit dengan tema.



Reben tu nasib la lepas ni warna apa pulak ada..ho..ho..baki buat bunga telur.



14 ulasan:

  1. good2.. pakai semua brg yg xdigunakan... jimat byk~

    BalasPadam
    Balasan
    1. tak nak membazir sebenarnya... sebab selalu terbeli barang yang tak perlu... ter...oh...

      Padam
    2. Assalamualaikum...

      Sebenarnya mereka yang lain tu fikir nak lain dari majlis orang lain... sebab tu yang beli barang-barang atau membuat tempahan khas... semuanya sebab nak kepuasan.. beli itu dan ini.... berbelas-belas berpuluh ribu konon nak meriah... Tapi tak fikir bagaimana nak meneruskan kelangsungan hidup setelah bernikah itu....

      Padam
  2. good idea...nak tiru..sungguh jimat

    BalasPadam
  3. wah...idea baru...

    BalasPadam
  4. kreatiflah... hehehe boleh ikut ni

    BalasPadam
  5. kreatif.. sya balut dengan plastik hamper je

    BalasPadam
    Balasan
    1. plastic ni pun rm3.60 500g tak tahu la berapa helai tapi rasanya beratus-ratus atau mungkin sampai beribu.. masalahnya kertas cupcakes tu tak cukup..hoo.ho..belasah kertas biscuit cupcake pulak..

      Padam
  6. bagus jgk guna paper cup tu kan.. jimat! :))

    BalasPadam
  7. Tanpa Nama3:17:00 PTG

    Personally, I view it as critical to find new ways to
    attract new members. And sometimes it's when brands do Good. Heinz has become a commonality. With that said there seems to be a staple of everyone's
    student loans people campaign. It means the prospect has tried
    to diversify its product over the years.

    Also visit my webpage: The Student Loan People

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...