Inquiry: petakbunga@gmail.com

20140311

Does Love need a Reason


Kita nak dengar yang indah-indah tetapi kadang-kadang ada yang tidak dapat diucap dengan kata-kata..


Some people never understand

Once a lady when having a conversation with her lover, asked:

Lady : Why do you like me..? Why do you love me?

Man : I can t tell the reason.. but I really like you..

Lady : You can t even tell me the reason... how can you say you like me? How can you say you love me?

Man : I really don t know the reason, but I can prove that I love U.

Lady : Proof? No! I want you to tell me the reason. My friend s boyfriend can tell her why he loves her but not you!

Man : Ok..ok!!! Erm... because you are beautiful,
because your voice is sweet,
because you are caring,
because you are loving,
because you are thoughtful,
because of your smile,
because of your every movements.


The lady felt very satisfied with the man s answer.


Unfortunately, a few days later, the Lady met with an accident and went in comma.



The Guy then placed a letter by her side,

Darling,

Because of your sweet voice that I love you...Now can you talk? No! Therefore I cannot love you.
Because of your care and concern that I like you..Now that you cannot show them, therefore I cannot love you.
Because of your smile, because of your every movements that I love you.. Now can you smile? Now can you move? No, therefore I cannot love you.
If love needs a reason, like now, There is no reason for me to love you anymore.
Does love need a reason?

NO! Therefore, 
I still LOVE YOU...




"True love never dies for it is lust that fades away. Love bonds for a lifetime but lust just pushes away"



Immature love says: 
'I love you because I need you.'

Mature love says 
I need you because I love you.'


'Fate Determines Who Comes Into Our Lives, But Heart Determines Who Stays...'

23 ulasan:

  1. no reason to love someone..
    i love my husband and my family..

    BalasPadam
  2. Pengalaman jumpa cinta palsu terlalu banyak sehiggakan kadang kala cinta yang benar itu pun dianggap palsu juga. Cinta juga buat aku jadi skeptical.

    BalasPadam
  3. suka "I need you because I love you".. cinta itu indah, tak terungkat dgn kata2... :)

    BalasPadam
  4. Sweet sgttttt..love nie very subjective..ssh nk describe thru words..;)

    Patutlah somiku ssh nak jawab..kadang pelik2 jawapan die bg..sayang kite sbb kite domok la, pipi tembam la ape la..hahahaha..

    BalasPadam
  5. Cinta itu indah PB... anugerah dari Allah untuk kita menikmati keindahan cinta itu... Cinta Allah cinta hakiki ... :)

    BalasPadam
  6. yeah betul gak tu..tapi nak buat macamana pompuan, naluri nak tau mmg kuat.kita bagi je la apa dia nak :D

    BalasPadam
  7. perasaan cinta pd seseorang lahir dengan sendirinya...tanpa ada sebab...noe dulu masa kawan2 ngan hubby...x pernah sekali pun kitaorg ucap.."i love u" "i need u" ...x pernah...tapi kitaorg tahu...kitaorg suka each other...hehehehe

    BalasPadam
  8. Mendalam maksudnya. Memang betul love doesn't need a reason tapi adat manusia, nak juga tahu mengapa, kenapa. Sama macam my hubby, memang tak reti nak express lovey dovey feeling ni. Katanya, as long as we know, dalam hati cukuplah tak payah nak tunjuk bagai. Pun as a woman, I tak puas hati juga :)

    BalasPadam
  9. susah nak dapat cinta sejati begitu.. dah banyak kali terkecewa dengan cinta..

    BalasPadam
  10. byk cinta2 kat rumah knor..

    BalasPadam
  11. alahai sweetnyer.. memang cinta tidak perlukan alasankan..

    BalasPadam
  12. susah nya nak jumpa orang yang cintakan kita tanpa syarat..kalau tanya pada psangan kita hari ni pun kenapa dia suka kita,macam2 jawapan ada.boleh siap satu buku.heheheh

    BalasPadam
  13. Assalamualaikum. sweetnya.. no need reason to love somebody... sheila singgah dan menabung nuff sini ~~~

    BalasPadam
  14. Ya Allah sedih yer Umi qi baca....tp banyak Umi Qi belajar dari entry ni...cinta itu terlalu subjektif bg Umi Qi...sukar utk di ungkap dgn kata2...

    BalasPadam
  15. tq add saya...
    singgah sini hari ni say

    BalasPadam
  16. pernah baca kisah ni...cinta sgt sukar di ungkapkan... :')

    BalasPadam
  17. aduhh..tak tau macamana nak komen, semua sebab pun ada...tapi yang penting ...i love you laaah..muah muah!

    BalasPadam
  18. Susah nak dapat cinta yg betul2 sejati mcm ni kan. Kalau ada mmg ada, tapi susah nk cari. huhu. Sweetnya~~

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...