Inquiry: petakbunga@gmail.com

20140304

Kawan-kawan aku lawyer

If you're an engineer, you should be able to solve it in (under) three minutes, if you're an architect, in three hours; if you're a doctor, in six hours; if you're an accountant, in three months and if you're a lawyer, probably never.
Bukan aku kata..orang yang buat soalan ni kata.

jawapan soalan semalam


jawapan nya 144

2+3=5x2=10
7+2=9x7=63
6+5=11x6=66
8+4=12x8=96
9+7=16x9=144


jawapanya 3 263 442


1x1=1
1x2=2
2x3=6
6x7=42
42x43=1806
1806x1807=3 263 442



since korang semalam banyak alasan...aku rasa korang ni lawyer lah.. 



21 ulasan:

  1. Terus pening tgk nombor2..heheh

    BalasPadam
  2. Bukan lawyer tak payah jawab kot. nak jadi lawyer pun dah terlambat ni.. padahal malas nak congak atau tekan kalkulator

    BalasPadam
  3. tu dia aihhhh...bebinau bijik mata tgk jawapan...seb bek x serabot pala nak pikir smlm..hahaha..

    BalasPadam
  4. wargh kah kah... bukan sebab iolss lawyer...tapi tak sempat nak fikir, al maklumlah kat office kannn... sebab bila melibatkan pengiraan ni kena fokus betul2...accountant ambil masa 3 bulan kannn??? *-^

    BalasPadam
    Balasan
    1. accountant bnyk sgt nak rekodnya. takut x tally la tu

      Padam
  5. haha.....lawyerkan pandai bercakap mmg confirm we all ni lawyer le PB hehe

    BalasPadam
  6. Soklan satu dpt smlm.. Tp soklan dua xsmpt nk kira janjang aritmetiknya, ayra lak melalak

    BalasPadam
  7. Sah kakak pun lawyer jugalah PB sebab malas nak fikir terus putar belit hihi..

    BalasPadam
  8. Terlepas soalan smalam. Tapi klo bab nombor2 ni memang serabut sket lah ☺☺

    BalasPadam
  9. noe pun lawyer ni...lawyer buruk..malas nk tgk nombor2 ni dah...teringat masa zaman kt U dulu...pitam belajo math

    BalasPadam
  10. perghhh,, memng otak hebat la kalao boleh jawab..

    BalasPadam
    Balasan
    1. senang lah kat org otak kiri..
      lain org, lain kelebihan..
      Petakbunga fail bab ingat!

      Padam
  11. yeyy~ saya engineer..hahaha..

    semalam tak tengok post..huhu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. engineer sibuk semalm.

      btwn PB pun fail jawab dalam 3 minit.
      5~6 minit gak nak digest..engineer x habis belajar.

      Padam
  12. ooo camtu ke pengiraannya.

    BalasPadam
  13. hehehe jawapan terbaik ni !

    BalasPadam
  14. ooh gitu pengiraannya.. xtercapai dek otak ni..hee

    BalasPadam
  15. ok, Ros memang lawyer lah gitu.. hahhaa

    BalasPadam
  16. Nak jadi lawyer jugaklah... tak payah kira pun. Senang aje.

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...