Inquiry: petakbunga@gmail.com

20140612

Kax or cat

Semalam aku dah pergi Celcom center nak upgrade sikit broadband aku. Sebelum ni aku buat Business online Bundle cukuplah 4Gb nak upload gambar-gambar baju aku. Lepas aku berkahwin dan beranak pinak ni…aku sibuk. Business entah ke mana. Sampai nak bayar broadband pun tak ada duit. Terberanak aku sekejap kena bayar broadband sampai 200 lebih. Berbulan aku tidur bangun masa mengandung dulu. Penat sungguh, nak guna internet check facebook pun aku malas. Alih-alih tak guna pun kena bayar ek. Eleh, aku downgrade jadi 1.5Gb.

Oleh kerana sekarang aku gian balik nak berblog. Maka aku upgrade balik broadband limit aku. Demi kalian yang tercinta. Aku cakap kat laki aku, investment untuk aku yang bercita-cita untuk menjadi blogger sepenuh masa. Azam tu, jangan gelak. Follower tidak mengambarkan prestasi berblog..

Kax kawan baru Luth, bukti aku asyik topup mobile data aku. Sekarang Luth ada 2 ekor kucing dan seekor beruang comel.



Aku tnya budak Celcom tu macam mana nak dapat Kax ni? Entah apa dia jawab, banyak guna internet nanti dapat message lah. Biasa orang datang ambil Kax dalam 5,6 ekor. Aku je ambil seekor je, kata budak celcom. Ada juga yang sampai 20 ekor. Aku kira kawan-kawan Kax ada 8 ekor, kalau rm15 seekor bankerak aku ni.



Luth tak layan sangat sebenarnya Kax tu, aku yang paksa dia ambil gambar dengan Kax baru.
Luth tak main lah benda-benda gegirl gini. Nasib baik juga dia tak minat. Naya aku nak cukup kawan-kawan Kax.



29 ulasan:

  1. Luth tak minat, cuba kalau dia minat mahu kena kumpul semua 8 ekor!

    BalasPadam
    Balasan
    1. mak dia try dah berbaik dgn org celcom nk dpt lg 7 ekor..

      Padam
  2. luth nak jadi lelaki macho..tak minatlah ngan kax kan luth kan, hee..

    BalasPadam
  3. xguna clcom utk internet sbb pnh hadapi mslh..huhu..

    BalasPadam
  4. bagus jgk luth xmain dgn kax..biar lasak main mainan lain..hehe

    BalasPadam
  5. Oooo....namanya kax ke? Aku tak guns celcom aku guna umobile jek hehe

    BalasPadam
  6. dulu artis2 asyik duk post gmbr kax nii....masa tu xtau ape ke hal dieorg nehhh...huhu

    P/s: Kalau free jom join 1st GA -NS..
    http://notashalimar.blogspot.com/2014/06/giveaway-salam-kenalan-dari-blogger.html

    BalasPadam
  7. Kalau dah tau Luth tak suka kax, nape tak masukkan aje dalam beg purple tu.... Aunty suka aje Luth barang percuma. Luth tak cemarkan lagi kax tu dengan air liuq kan.....

    I sokong cita-cita you nak jadi blogger berjaya demi bangsa dan negara. Chewah....ada gaya penyokong tegar tak nih?

    Meh, datang rumah I pukul 9.30 pagi nih. Special I gosipkan untuk you :)

    BalasPadam
  8. ingatkan dpt free kax tu..hahaha..

    BalasPadam
    Balasan
    1. dpt free tp kena asyik topup celcom data tu..

      Padam
  9. saya guna celcom M38 y rm38/month tu..apa ek..prepaid la bukan postpaid..
    tp kat umah line celcom cam siput..kdg2 laju pulak..emm..memang wajib tukau tu kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. dulu cri line opis.. skrg ntah apa jd..hah

      Padam
  10. oooo kax tuh la yg aku tgk kat IG ramai gile retis posing2 tuh...kawan baru la ape la..itu ghopenyeee..idok leee teman tau...kihkihkih..

    luth rela dlm paksa..pasrah..kang kalau xikut ckp mak, mak majuk xnk bg susu..huahuahua..

    BalasPadam
  11. biasanya kax tu org tua yang beria2 nak hahaha......

    BalasPadam
  12. Luth jenis yg tak suka benda2 cam tu kot..tak heran dia..mak dia lebih2 sebab masa kecik2 dulu tak de ...hehe..Luth jenis macho la..mana main benda alah tu..

    BalasPadam
  13. haah baca Kax.. tapi aku dgr kat tv bunyi macam Cat. Ala apede hal ko beli semua sekaligus..untuk 15 bulan akan datang ko tapayah beli mainan si Luth lagi kikiki

    BalasPadam
    Balasan
    1. main benda duk hujung kaki je.

      Padam
  14. Apa benda plak dah Kax tu? Patung plushie purple tu ke?

    BalasPadam
    Balasan
    1. lambt ko Lyd..mesti x de IG mcm aku..
      nasib baik aku alert tgok iklan..hi

      Padam
  15. dah boleh cari kwn dah tu..ker nak adik lgi..tak ada le luth main sorang2..kan...

    p/stu ikan krukk2 namanya..knor pun tak tahu..taukeh ikan tu bg tau...enak n ranggup jer...

    BalasPadam
    Balasan
    1. br nak kurus ni knor.. x ready lg nak tambah adik..haha

      Padam
  16. yeahhhh tu die blogger tegar...betul2 yg penting kite ikhlas update blog dan ikhlas bertandang kat blog kawan2...sure ramai follower ikut nanti.....

    amboi luth dah ade koleksi kax yeakkkk...lieya mule tak paham kax ni pastu tgk artis2 ramai upload kat ig baru la paham haahahaha adoi lembab betul lieya heheheeheh

    BalasPadam
  17. Hrhe...pandai luth ambik hati mama.....
    Mmg dahsyat kalau ambik bb sampai 4G...mmg bisneswomen sungguh tu....hehe...

    BalasPadam
  18. I suka ayat you tu "Follower tidak mengambarkan prestasi berblog!".
    Jom!!. Kita jadi blogger yg tegar!!. Jap ye nt I follow yr blog...

    BalasPadam
  19. Saya sokong niat PB nak jadi blogger tegar tu.. nanti boleh la ai tumpang glamer you..
    rasanya Kax tu mak yg punya… Luth tak layan pun..

    BalasPadam
  20. Luth tak minat, tapi Pa'e agak berminat dgn kat ni...hahaha.. makcu dia siap kumpulkan, buat koleksi lagi...

    BalasPadam
  21. ini mak yg minat nak kax atau luth ni.hihi

    BalasPadam
  22. Mcm mcm plak ye...sy gune mobile internet je...sbln 1.5gb...

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...