Inquiry: petakbunga@gmail.com

20140718

Nilai emas

Assalamualikum sahabat-sahabatku sekalian. Sekejap je dah jumaat ye hari ni. Hari ni hari Jumaat, bulan puasa pula tu. Baik sungguh hari ni ye. Hari ni aku just share benda yang menarik kat facebook.


Aku just copy paste dari facebook Aman Palestin.

1. 16 Julai 2014 @ Rabu - Alhamdulillah hari ini, ada seorang hamba Allah datang bersama suami & anaknya menginfakkan sebentuk cincin emas kepada Aman Palestin untuk perjuangan saudaranya di Palestin, dan ADMIN diberi tahu bahawa cincin yang diinfakkan ini adalah cincin perkahwinan beliau. Semoga Allah memberkati beliau & keluarganya. Amin.



2. Seorang penyumbang telah mengirim sepucuk surat melalui poslaju ke pejabat Aman Palestin. Di dalamnya terdapat seutas gelang emas.


Nilai diri. 

Takziah buat keluarga MH17. 


15 ulasan:

  1. betapa baiknye mereka..

    BalasPadam
  2. Allah Hu-Akbar..Allah Maha Besar...

    BalasPadam
  3. Semalam keluar dalam TV3 program MHI - tak ramai yg mampu berbuat seperti mereka kan.

    BalasPadam
  4. Allahuakbar..

    moga ALLAH memudhkan segalanya

    BalasPadam
  5. Semoga kebaikan buat mereka & saudara seagama kita di Palestin. Dgr berita pg ni katanya Gaza 80% without no electricity...serangan darat....Allahuakbar, selamatkan umat Islam ya Allah.

    BalasPadam
  6. semoga diangkat kebaikan mereka, InsyaAllah...

    BalasPadam
  7. ada lg ni yg org bg emas
    tp some je AP shown
    semoga yg mnderma dilimpahi ranhmatNYA ..amiiiin :)

    BalasPadam
  8. Moga diangkat kebaikan mrk..hanya Allah yg mampu membalas.. sgt terharu...
    Al-Fatihah! salam takziah buat keluarga mangsa MH17.. sedih sgt..

    BalasPadam
  9. malu dengan diri sendiri..
    moga kita dapat jadi sehebat insan2 ini...

    BalasPadam
  10. Masyaallah...jernihnya hati mereka....tebalnya iman mereka

    BalasPadam
  11. Allah...mulianya hati mereka

    *malu

    BalasPadam
  12. Mulianya hati mereka. Ni nak ajak mati syahid, takut. Nak ajak boikot Israel, tak mampu. Nak berpisah dengan emas permata, tak banyak mana, sayang pulak. Aduh, camna nak berperwatakan dan berhati mulia cam ni!

    BalasPadam
  13. Sama2 kita diakan yg terbaik

    BalasPadam
  14. betapa mulianya hati mereka

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...