Inquiry: petakbunga@gmail.com

20140805

Luth setahun sudah

Kebetulan tahun ni hari lahir luth yang pertama jatuh pada hari raya pertama. 28.07.2014. Tak adalah kek atau hadiah special pun. Makan kek lapis keladi ikut tema baju raya kita buat sambutan Hari raya dengan Hari Lahir Luth. Walau tak ada special sambutan, tapi mak, ayah ingat selalu. 

Saye Luth sokmo.

Sehari, dua ni aku risau juga tinggal Luth pergi kerja. Seminggu dah tak berenggan, bawah ketiak mak selalu..risau takut dia buat perangai.

Oh Luth dah makin cerdik ye. Dah setahun kan..

Aku balik kerja semalam, bukan main lagi tengok dia ceria sungguh. Tok Ma pun cakap, dia baik je. Aku balik kerja, dia ajak main sorok-sorok.. Aku tak faham mulanya, sekejap-sekejap masuk bilik. Lepas tu keluar bilk tiba-tiba dalam ketawa. Rupanya dia sendiri sembunyi, dia sendiri keluar sembunyian. Kekonon buat aku terkejut, kan dia dah hilang tadi. Lagi aku ketawa, lagi dia bersungguh menyorok. Bebudak memang suka main sorok-sorok ek..


Luth sekarang kuat meniru. Kena jaga kelakuan sikit sebagai mak ayah ni, sekejap je aku buat dia tiru. Aku tampar pak dia, dia pun nak tampar. Aku pakai lotion kat kaki pun diajuk-ajuk juga. Jangan berbedak, gincu sudah.


 Luth tengah melompat dan menari ni ye..

Aku laki bini pun dah mula ajar dia bertegas sikit. Arahan simple-simple dia dah faham. Ambil bola, basikal. Kemas barang dia main. Ambil barang-barang lain pun kadang dia faham, kadang dia blur.

Happy belated birtthday Luth

25 ulasan:

  1. selamat ulang tahun luth smga mmbesar sbgai anak soleh aaamiin
    msti kelakar kan masa luth main sorok sorok tu..

    BalasPadam
  2. WAHHHH KITA SHARE BIRTHDAY YG SM LAA LUTH...HAPPY BELATED BIRTHDAY COMELLL

    BalasPadam
  3. Semakin cerdik dn nk adik tu...

    semoga luth jadi anak yg soleh ye.

    BalasPadam
  4. wah.. setahun dah ye, comeinya dia

    BalasPadam
  5. wah dah setahun Luth...happy belated birthday luth... dah besar yer...

    BalasPadam
  6. happy belated birthday Luth..rezeki dia bday di hari Raya hehe..

    BalasPadam
  7. Happy belated birthday Luth.. setahun demi setahun. Moga anak kesayangan ni bakal jafi pejuang dan pemimpin yang hebat..amin

    BalasPadam
  8. happy bday luth yg di sana. makin pandai luth ni. dah main nyuruk2, mmg terhibur ni bila layan.

    BalasPadam
  9. happy belated birthday luth..amboii cerianya dia.. geramm.. tengok luth aku teringat aisy..

    BalasPadam
  10. happy birthday Luth..

    kena selalu lipat kain depan Luth la...
    nanti dia tiru..
    senang kerja awak...kain baju sokmo kemas berlipat lepas basuh..hahahhaa

    BalasPadam
  11. Happy belated birthday luth...moga jadi anak soleh..

    Anak2 mmg camtu...suka tiru kita buat kan..

    BalasPadam
  12. Selamat ulangtahun luth.comel dan cerdik luth ni

    BalasPadam
  13. Happy belated birthday to Luth...
    Dah besar pun dia... umur2 skrang ni, mudah sgt dia copy and paste...

    BalasPadam
  14. Happy birthday hensem boy..suweet je senyum die..

    BalasPadam
  15. budak besar luth ni mmg suka meniru kan..happy belated besday luth..semoga membesar sebagai anak soleh!

    BalasPadam
  16. happy belated birthday Luth, may Allah bless u. Best kan main sorok2 ngan budak2 ni, tak penat kita haha. Jelita dulu dia suka nyorok asal tutup muka dia tak nampak kita jer, dah kira ok la tu.

    BalasPadam
  17. selamat hari lahir luth ... semoga jadi anak soleh , bertanggungjawab dan bijak ...

    BalasPadam
  18. epi belated besday luth.. moga jd anak yg soleh.. maintain comel ye..

    BalasPadam
  19. Selamat hari lahir Luth..moga membesar menjadi ank yg cemerlang dunia akhirat.

    BalasPadam
  20. Happy Belated Birthday, Luth! Kalau keluarga ramai, harijadi jatuh hari raya, lagilah meriah... Tapi takpa Luth, asal makpak ingat tarikh penting ni dan kiss kiss musyuk pun dah okey. Alah, Luth bukan tau pun sekarang ni kek ke, hadiah harijadi. Membazir je... (Eh, nasihat orang memang terrer dia nih!)

    Syokkan bila dia main sorok-sorok dengan maknya. Berbunga je hati tengok gelagat anak. Sekarang ni memang suka imitate makpak. Kenalah jaga kelakuan dan budi pekerti ya, PB :)

    BalasPadam
  21. selamat hari ulang tahun yg pertama luth..semoga membesar menjadi anak yg soleh dan kebanggaan mak ayah ye..
    p/s: suami saya 27.7..hihi

    BalasPadam
  22. dah besar dah luth...sekejap je masa berlalu

    BalasPadam
  23. Happy belated bezday Luth....
    Semakin banyaklah akalnyakan Luth .....dah besar

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...