Inquiry: petakbunga@gmail.com

20140926

Anak kecil boleh nampak hantu?


Kita kan share bumi ni dgn makhluk lain.. hehe rumah sy pun sometimes ada siap nak kawan ngan my bongsu.. beli cd ayat Ruqyah Syariyyah, penghalau gangguan sihir etc.. play cd tu selalu kalau kita tak sempat baca quran selalu kan,Inshaallah. - imie fatiema


Kat umah aku ni plak, si qahirah ngan qhalif asik cakap ada hantu jer. Asal masuk bilik cakap hantu. Asal masuk dapur cakap hantu. Sampai aku suruh amik barang pon takut...ppfftttt...Ibu dia ni pon buat² berani jer. Selalu pasang ayat² ruqyah.  Sambung lagi...hahaha...saja nak buat ko seram. Kat umah aku ni memalam bunyi org seret kerusi lah. Bunyi guli jatuh lah kat umah jiran atas. Jiran bawah aku ni pon dengar bunyi² mcm tu kat umah aku. Siap wassup apsal umah aku bising. Pada hal anak² aku dah tido...huhuhu...Tapi skang dah kurang sket bunyinya. Ikut musim kot.,..hehehe... - Fiza Rahman

Belakang tu bukan hantu.. Tu orang tengah sembahyang.

Herm budak2 ni pun selalu cakap ada hantu kat rumah ni. tapi kitorg wat donno jer sbb ingat cikgu dia yg takut2kan kat sekolah..maybe kena investigate gak nih. -CikSiti


Memang seram kalau budak2 ckp ada hantu..anak akak si Afif pon kadang2 ckp ada hantu..siap tunjuk lagi..tp kita tak nampak..hihi...:) -Sura Mohd


Wanita/suri rumah yg kebanyakannya lemah semangat memang takut akan kegelapan dan hantu.., senang sangat kalu bebudak nak nakutkan emak dia...tapi selalunya apa yg budak tunjuk/cakap 'nampak hantu' tu memang ada..; betullah tuu..waspada selalu..he he he.. -Nazlee Ismail PCL


Mahu tak seram kalau budak yang cakap. Mereka mungkin nampakkan dan budak manalah reti bohong. Pernah masa my Luth umur 3-4 tahun dulu, dia dok borak dengan sepupunya. Dia kata, 'Ada hantu kat pokok bunga Tok Mak tu. Tapi Kak Farah jangan takut dia tak usik pun!' Selamba je dia berborak. Lepas tu bila tanya macamana rupa hantu tu. Dia kata 'Alah semua putih cuma nampak mata je hitam!' Arghhh.... masing-masing terkedu. Nak percaya ke tidak. Rumah my mak kat kampung tu! -Mummydearie



Budak2 biasanya mmg la nampak...anak noe pun pernah gak cakap macam tu ...tp kat umah kampung..."umi...kat atas tu ada hantu.." malam2 lak tu...ish...naik bulu roma...bab2 main guli n seret kerusi tu...mmg ada benda la tu...hehehe... nOe suhaimi



Allah Maha mengetahui. Kita berlindung kepadanya.
Hi..hi.. misteri betul.

15 ulasan:

  1. Salam Jumaat PB... kemungkinan betul lah kot.. sbb org kata hijab budak2 ni masih terbuka.. huhu... Alhamdulillah Pa'e tak pernah lagi ckp mcm tu... :)

    BalasPadam
  2. Betul tu PB. Setuju macam yg atie cakap tu. Aku dah lali bunyi² dari atas umah aku tu. Dah lali jugak bila qhalif dok sebut 'ibu...hantu...eeee...takut'...cissss...

    BalasPadam
  3. aduyaii..seram bertambah seram.. ms sy dlm pantang, duk kg.. baby ms tu bru seminggu.. setiap hari, kul 12malam automatik baby bgn dan melalak macam kena pukul..pastu mendongakkkk je pandang atas..dhla mata anak besar.. kul 4 atau subuh bru senyap.. hari² ye, sudahnya duk kg 3minggu je n mak sy suh balik.. n pernah 2mlm berturut² ustaz dtg umah, berjaga smpi pg.. bila ustaz balik je, melalak lg.. ustaz kata, baby ni hijab terbuka lg, mcm² bnda dia nmpk.. ni la slh satu gangguannya.. amalkan ayat ruqyah.. insyaAllah.. skang ni rumah sebelah kosong, pernah la dgr bunyi guli..tp abaikan je la.. huhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aku pyh nk percaya benda gini.. tp aku x nk jd. Selalu mencegah.
      Doa2 biar benda2 gini jauhlah..

      Padam
  4. klau rumah mak kt kmpg mmg ada.rumah lama sejak dr moyang lg.anak2 sdara yg kecik 2 3 tahun slalu klau dtg msti tnjuk kt tangga rumah nk naik tingkat atas kata ada hantu & diorg pon xdela nk main tangga dh bl nmpk bnda tu.Alhamdulillah ms pntang Aqil hr tu dia x melalak mlm2 mcm sepupu2 dia sblm ni

    BalasPadam
  5. uhuhuh macam btul je.. sbb anak lin pun sekarang dah cakap miii hantu hutan.. sambil tunjuk hutn... uhhuhuh

    entry terkini...Harris getting better

    BalasPadam
  6. sbb tu kut ada org cakap..kalau bayi menangis tanpa sbb..mata terbeliak keatas..dia nampak sesuatu yg menakutkan..

    BalasPadam
  7. Salam jumaat yer ! katanyer macam tu lah... maaf lama x singgah, dah terlajak busy skang ni

    BalasPadam
  8. Salam Jumaat PB.... biasanya mcm tu la, budak2 ada keistimewaannyašŸ˜Š

    BalasPadam
  9. Salam jumaat PB...mesti mak nya yg berdebar2 bila anak cakap ada hantu...hehehe

    BalasPadam
  10. budak2 ni kan hati mereka bersih lagi..antu pon suka usik2 diorang..

    BalasPadam
  11. mungkin benar
    kita tak nampak
    tapi mereka nampak

    BalasPadam
  12. I rasa memang betullah PB mereka nampak tapi mereka of course tak tahu apa benda. Bila kita cakap 'hantu ke?' mereka pun iyakan ajelah. So, lepas tu bila nampak apa pun yang kita tak nampak, mereka akan cakap nampak hantulah. Anak I si Adik tu pun masa setahun lebih pun macam tu. Sebab itu I tak keluar malam. Tak tahulah you pernah baca tak kisah dia yang dekat HUKM tu. Meraung sambil tutup mata. Dap dup dap dup debaran jantung Adik I boleh rasa sebab dia peluk I sikit punya erat. Kalau kami balik malam pun, tetiba dia akan kata 'Adik akut! Adik akut hantu!' Argghhh... I dah feeling-feeling suspicious dah...

    BalasPadam
  13. teringat perdebatan dato dr fazilah kamsah dengan uncle seeker yang bodoh sombong
    DDFK kata hantu tak ada dalam al-quran. yang ada disebut, jin syaitan je
    dunia kita ni kan di tutup dengan tirai
    perkara seperti itu tak mustahil apabila tirai itu terbuka terumata si kecil

    BalasPadam
  14. kucing jugak boleh nampak hantu...gee gee gee. (sbb rumah xde budak)..jadi sy bela la kucing..kalau tak mmg meremang je selalu..lg2 masa baru2 pindah..sewamm woo

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...