Inquiry: petakbunga@gmail.com

20141001

Alah naik 20sen je pun..

Gaji pun dah naik. Apa aku kisahkan? 20sen tu takat celah gigi je, buat beli gula-gula je dapatlah.


Tengok bukan ramai sangat pun orang kat stesen minyak malam ni.



Sungguh malam ni kami beronda-ronda di stesen minyak malam ni. Isi minyak penuh-penuh, untuk stok 2,3 harini.
Sekejap je rasa minyak mahal..lepas ni lupalah.

Larilah budget minyak kereta nak balik raya hujung minggun ni..

24 ulasan:

  1. Huhu...salah satu sebab nape aku benti keje ni...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tulah, kita org kaya2 ni... apa kisah

      Padam
  2. Yela..mmg tk kisah pun..slma ni mmg dh bnyk nikmati subsidi ...alhamdulillah..
    Cuma takut semua harga brg naik mendadak pula..taknak turun2x...minyak naik semua naik...

    BalasPadam
  3. apa la sangat 20 sen tu kan....hehehehe
    noe menabung 2x kat sini..kurang sikit duit minyak tu..heheeh

    BalasPadam
  4. minyak naik, naik minyak.

    BalasPadam
  5. minyak naik, lepas ni harga barang pun naik, gaji je tak naik naik.

    BalasPadam
  6. apa nak buat..diaorang dah tentukan..kite membangkang kang bukan dapat ape pun

    BalasPadam
  7. Naik tetap naik, cakap la apa pun, rakyat dahulu dimangsakan...

    BalasPadam
  8. 20sen tu banyak jugak..Sebab saya kerja jauh yang tak de public transport..Lari bajet bulan ni...

    BalasPadam
  9. minyak naik barang pun naik, gaji naik barang naik lagi..huhu

    BalasPadam
  10. kena naik RAPID BEST Penang p keja la jwbnya lps ni.save duit minyak n tol

    BalasPadam
  11. aduhhhh kalo putrajaya ni ade lrt mmg lieya naik lrt ajeeee huhuhuhu.....

    harga minyak naik, siap lee impactnye kat barang2 lain..semua naik....tak caya lepak le mamak malam nie...mkn roti kosong ajek...tgk naik ke tak .....kalo tak naik arinie, esok luse senyap2 sure naik huhuhuhu

    BalasPadam
  12. Tensen lah minyak naik ni... kompom pasni harga barang lain plak naik mendadak.. huhu..

    BalasPadam
  13. kalo pon nak naik 20sen tu tunggula lepas raya korban..ini kita telah dikorbankan..uhukk..tersedak daku

    BalasPadam
  14. bagos macam ni yang kita nak heheh

    BalasPadam
  15. nasib baik di sini ramai rakyat yg baik2, so 20 SEN tu tak de hal kan...:(

    BalasPadam
  16. bestnya balik kg..akak raya kat sini je..huhu..
    tunggu barang naik...:)

    BalasPadam
  17. hehehe..naik 20sen jer..kang kalau setangki tuh dok kena tambah another 10-15 hengget kot..takper lah korbankan sket bajet cuci keta kat luar ker...heheh

    BalasPadam
  18. 20 sen kata ayu... hehehe..

    BalasPadam
  19. Baru naik malam tadi,hari ni bihun goreng sebungkus dah naik 50 sen..padahal minyak naik 20 sen je..cemana bihun lagi banyak naik nye???peniaga2 pakat dok ambik kesempatan..

    BalasPadam
  20. alaahhhh..takat doplohsen..ape de hal ye x?..ujung thn kompom ade increment..alahhhhh takat doplohsen je..kalau beli gula2 aku siap tambah lg doplohsen..dpt byk skit gula2..hinsss hinssss..

    time nie aku rase bersyukur/ beruntung sbb somi tolong isikan minyak kete..kalau sendri isi, mmg aku akan isi doplohsen dlm tabung setiap hari..kene time nak isi minyak aku lambakkan doplohsen tuh kat atas kaunter..kihkihkih..

    BalasPadam
  21. daku billionaire, apa 20sen?
    tak dah hal ler, esok aku bagi subsidi bagi turun rega myk ye
    kesian malaysia ni, susah rupanya

    BalasPadam
  22. terpaksa balik beraya juga wpun naik 20 sen ...

    BalasPadam
  23. Alah, takat 20sen jek. Kalau you nak beli gula-gula kat kedai runcit I, I bagi percuma je tak payah bayar 20sen tu. Untuk kengkawan. Takpa, takpa, you doakanlah I jadi billionaire. I nak buka petrol station ni. Kawan-kawan punya hal, I bagi pump petrol percuma je-seminggu sekali ^__^ *guling-guling atas lantai meraung sebab harga minyak naik*

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...