Inquiry: petakbunga@gmail.com

20141003

Cabaran baru

Sedang mengambil masa untuk menyesuaikan diri kat tempat kerja baru. Persekitaran baru okey, seronok juga..cuma mungkin banyak benda kena penambahbaikan kat sini. Tak apalah, anggap benda ni sebagai cabaran.

Cuti raya haji plan nak buat korban dengan aqiqah sekali lagi. Hari tu buat sebahagian je. Tapi baru masuk kerja ni, cuti pun tak ada..kebetulan pula hari selasa tu ada hal penting kat kilang, tak apalah balik kampung sekejap pun jadilah. Berkorban sikit.

Luth makin cerdik, banyak akal, makan banyak

Jauh lagi okey, dari mereka yang kena bertugas hari raya.

Ayah nak pergi kerja, Luth duk rumah dia tak nangis. Bila mak nak gi kerja, dia meraung.


Aku dah lama tak rasa otak aku macam berfungsi sangat. Kali ni, balik rumah pun macam boleh lagi terfikir hal kat kilang. Ini baru beberapa hari kerja.

Tidur malam pun kadang boleh termimpi-mimpi. 

Cuti sehari dua ni, tinggal betul-betul hal kerja ni.



10 ulasan:

  1. cabaran 2 kdg2 seronok.. hehe..

    smpai bwk dlm mmpi mmg dasat..

    BalasPadam
  2. cuti mmg utk berehat . berehatlah sebanyak mungkin . semoga perjalanan menyabut aidil adha dan hajat melakukan korban dipermudahkan ...

    BalasPadam
  3. Salam Aidiladha dari Bunda untuk PB sekeluarga...

    BalasPadam
  4. Kadang kita pun mimpi siapkan masalah kerja. Paling melampau dengan bos sekali masuk dalam mimpi.

    Salam Aidiladha PB.

    BalasPadam
  5. gigi luth dah banyak ke tu..dah boleh kunyah sebiji epal?

    BalasPadam
  6. sgt dedikasi smp kat umah pun boleh pikir hal keje..huahuahua..

    awal2 msk tmpt baru mmg kene adapt ngan keadaan sekeliling, ngan org sekeliling..start fresh org melayu kate..hehe..gud luck bebeh..

    BalasPadam
  7. efficient tu sampai balik rumah pun boleh dok pikir juga
    anyway all the best tau and salam aidiladha

    BalasPadam
  8. Best of luck in new place.. pembaharuan itu menyegarkan. Hehhee chaiyok.

    BalasPadam
  9. All the best kat tempat baru ni, PB. Kalau dah sampai termimpi-mimpi pasal kerja tu, Insya Allah memang ngamlah tempat kerja baru ni dengan you.

    BalasPadam
  10. semoga PB akan serasi dengan tempat baru..kejap je tu..
    tahun lepas keje sy banyak sampai kalo leh kaki pakai kaki buat keje..sampai termimpi2..tido pon x nyenyak..kalo leh celik mata dah sampai opis..kui2..
    tahun ni agak santai..projek slow..

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...