Inquiry: petakbunga@gmail.com

20141112

Potong rambut anak

Kalau cerita pasal rambut, sensitif sikit. Maklumlah, rambut tak berapa lebat. Malas aku nak ikut petua macam-macam sangat. Ini memang keturunan rambut tak berapa lebat.


Kami dah botakkan Luth lepas majlis potong jambul. Dengan harapan rambut Luth akan tumbuh melebat. Ha..ha.. tetapi hampa.

Sebenarnya, rambut Luth dah panjang cuma sebab halus dan sedikit tak berapa hitam..itu yang macam rambut tak cukup.
Ini rasanya dah kali ketiga potong rambut.


Mengelak betul nak potong rambut.

26 ulasan:

  1. opsss cekci...
    takper, nnt dah besar akan lebat sendiri... even babies kat sini yang mostly blonde tu pun makin besar makin gelap rambut depa.

    BalasPadam
  2. setiap kali potong rambut setiap kali tulah Ash menangis...ha ha ha... tapi luth elok jer diamnya...

    BalasPadam
  3. comel la dia.. rambut tak banyak tp kena potong... cian... ihihih

    BalasPadam
  4. rambut tak berapa nak lebat.. tapi putih.. takpe.. dah besar nanti ramai awek suka..biasanya orang rambut tak lebat ni poket tebal..aminn...hehehe

    BalasPadam
  5. Xpe weh janji luth ttp nomey..

    Aku pun terasa gak nie kalau nak cite psl rambut..sensitip ganda 23..tebabooommm..sbb mek pun dari keturunan rambut xde masa baby..dh la muke sejibik apaknye..ngan xde rambut..cer kabo..huwaaaaa..

    BalasPadam
  6. Sama dgn anak2 sy pun.... Rambut tak berapa nak lebat sbb x berapa hitam.... Tp jenis cepat panjang

    BalasPadam
  7. potong rambut mesti kena vogel.. kalau tak habis rambut melekat baju.. hehehe

    BalasPadam
  8. Biasa la..budak2...memang rambut tak berapa lebat..tunggu besar nanti..mengamuk sakan kita asyik suruh dia potong rambut rock dia tu..heheh

    BalasPadam
  9. rmbut x lebat xpa.sng ckit.Aqil jenis rmbut lebat & cpt pnjg.jenis rmbut keras mcm dawai tu.
    bl pnjg msti susah nk tdo & panas.Asik la tgaru2 kt kepala dia.
    nk potong rmbut tebal keras tu kena p kedai & slalunya Aqil akan menangis sbb tkut kt mamak gunting rmbut tu

    BalasPadam
  10. tak lebat pun takpa masih ensem lagi hihi..jimat sket syampu rambut

    BalasPadam
  11. Tak per luth. Rambut sikit pon tetap comel. Nanti tumbuh lah tu.

    BalasPadam
  12. Salam singgah petang sis... tak nangis pun luth potong rambut ye... kalu anak sy belum angkat gunting dah melalak huhu

    BalasPadam
  13. samalah macam saya PB..macam2 nasihat dan petua orang bagi..sebab rambut anak saya pon macam Luth..

    BalasPadam
  14. orang india sapu minyak sapi kat kulit kepala..
    hitam legam rambut..tebal..
    try la..hahaha

    BalasPadam
  15. haha..sm la, sensitif gak..anak sy spesis rmbut xlebat.. rmbut halussss..

    BalasPadam
  16. orang tua2 kata..kalau rambutnya halus..hatinya pun lembut dan halus..

    BalasPadam
  17. potong sendiri ye..kata MIL baik botakkan sekali lagi nti Insyaallah lebat tumbuh rambutnya tu..luth laki no hal macho je klu botak..afia tu tak smp hati la pulak nak buat sbb girl..jadilah rambut tak lebat pun..:)

    BalasPadam
  18. nnt besar mesti lebat cm saye hhee

    BalasPadam
  19. Sama kes dengan nazif ni. Mmg rambut tak lebat. Dah 2 tahun baru 2 kali potong je

    BalasPadam
  20. itu lari xnak potong rmbut la tu eh

    BalasPadam
  21. Amboi, seksinya gambar! Semua kena sensored ya, Luth. Camna ni ustaz....

    Anak I pulak jenis rambut melebat. Sebulan sekali mesti nak trim kalau tidak merimbun. Siksa juga. Tak letak minyak zaitun ke kasi merimbun sikit rambut Luth. Tapi rambut kurang pun bagus, tak susah nak bersikat bagai!

    BalasPadam
  22. Lebih kurang sama rambut Luth ni ngan anak yg sulung tu....besar nanti oklah kot...hitamlah jadinya

    BalasPadam
  23. lain orang lain hormon mungkin
    anak-anak saya rambut lebat
    tak guna petua pun

    BalasPadam
  24. Sama plak masalah domestik Luth ni ni dgn Luth aku. Rambut tu ada, tapi halus benor sampai nampak kulit kepala. Sbb rambut baby ni, aku baca, dia menggugurkan diri plak kalau masa perubahan hormon baby tu. Gituuu.. So, aku dah tak menoleh ke belakang, aku terus je togelkan rambut dia skrg. Silap rujuk blog haku utk tgk bukti kepala botak uluit.

    BalasPadam
  25. Kalau snd potong mst x jdk. Sdhnya cukur trs sng.

    BalasPadam
  26. xpe la, baru macam katun upin ipin.. rambut sehelai je.. heheh

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...