Inquiry: petakbunga@gmail.com

20141231

Penutup 2014

Assalamualaikum sahabat-sahabat semua,

Hi, aku sihat-sihat je. Menghilang sekejap di alam maya, menyibukkan diri sikit. Betul tau sibuk, bukan buat-buat sibuk.hi..hi..
Korang tahukan, aku baru tukar tempat kerja.. nak kata baru dah dekat 3 bulan kot. Tengok entry bulan lepas cuma mampu tulis 4 entry je..jauh betul sasaran aku nak siapkan sekurang-kurangnya 1 entry setiap hari. Memang tak daya dah sekarang. Atas kesibukan aku sekarang, aku betul-betul tak dapat nak tulis apa-apa. Tapi aku tak sedih pun mengabaikan blog ni. Niat aku nak jadi full time blogger...tinggal mimpi je la.. 

Poyo tak kalau aku cakap, aku suka sesangat dengan kerja aku sekarang? 

Kadang-kadang aku kena korbankan masa rehat aku nak siapkan assignment. Kadang aku terpaksa bangun awal hari minggu sebelum Luth bangun untuk siapkan kerja yang tak sempat aku nak buat 5 hari seminggu waktu kerja.
Salah aku buat ni.. gagal merancang gini, sampai bawa balik kerja gini. Tak apa, sikit hari lagi kerja aku akan makin terurus. Insyallah..

Entry penutup tahun aku just nak minta maaf bebanyak.. nak buka lembaran baru. Insyallah, panjang umur kita jumpa tahun depan...


Ni gambar rumah aku kat kampung masa banjir.. rumah aku kawasan wakaf bharu. Tak pernah kena banjir pun kena.. alhamdulillah tak seteruk tempat lain...

Ni antara gambar-gambar keadaan kat Kelantan yang aku dapat. Tengok pun dah rasa menitik air mata... semua musnah.




Aku laki bini berkira-kira nak balik kampung.. harap Allah permudahkan urusan kami. Oh, luth deman sikit.. gigi geraham tengah nak naik. Asyik menangis tergigit lidah..





19 ulasan:

  1. baru pagi td jenguk PB..alhamdulillah tak kena banjir teruk yer. apa pun semoga dpermudahkan urusan..selamat tahun baru!

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum kak, sebak sheila tengok gambar kak. berselut habis semua kawasan.. semoga dipermudahkan urusan mangsa2 banjir semua. take care akak, sheila pun baru start kerja balik... blog pun kurang updated macam dulu sehari mesti naik 1 entri, hihiii

    BalasPadam
  3. Lama ko menyepi noks. Selamat tahun baru 2014/ Smoga urusan dipermudahkan olehNYA.

    BalasPadam
  4. Assalamualaikum...
    betul menyepi ni...lama menanti tak timbul2..hihi..
    alhamdulillah rumah PB kt kg ok..umah mak akak pon ok..oo PB duk wakafbharu..dekat la ngan akak..rumah mak akak kat Pasar Besar Tumpat..:)

    BalasPadam
  5. semoga tahun 2015 lbh baik dr thn 2014..

    sedih tgk keadaan kat kltan yg terkena bnjir..
    teruk.. mcm tsunami..
    ='(

    BalasPadam
  6. sama jugak lah blog SB yang makin menyepi sejak sebulan dua ni, PB..moga dipermudahkan urusan balik kampung tu, ya..

    BalasPadam
  7. selamat menyam,but tahun baru 2015 PB

    BalasPadam
  8. Macam lama betul kakak tak terjumpa N3 PB.
    Pindah kerja baru is a good sign. Moga 2015 akan lebih baik.

    BalasPadam
  9. semoga dipermudahkan segala urusan PB...Selamat Tahun Baru, 2015...

    BalasPadam
  10. Ada pun balik. Lama takde. ....

    BalasPadam
  11. Sibuk kerja ya patutlah dah lama tak update..btw selamat tahun baru 2015..rasa happy je bila kita suka dengan kerja kita kan..:)

    BalasPadam
  12. Salam tahun baru...memang sedih dan kasihan dengan keadaan mangsa banjir..semoga semua usaha bantuan berjalan lancar

    BalasPadam
  13. lamanye ko menghilang..hilang dah aku sorang kawan yg boleh bahan membahan..kihkihkih..

    Umah ko pun kene jugak?..tp alhamdulillah lah xteruk kan..aku xleh betul tgk gambar2 kat fb..yg mana hilang umah..tau2 ade tangga je..sedih aku..Allah..sgt hebat dugaan buat dieorg..

    BalasPadam
  14. selamat tahun baru PB..rindu tau..tak tipu..semoga selamat pergi dan balik ye

    BalasPadam
  15. alhamdulillah tak naik umah . kesian tgk umah yg lain tu ... selamat thn baru . mohon sekiranya ada komen yg terasa hati ...

    BalasPadam
  16. Allahuakbar! Semoga tabah ye. Pray 4 Pantai Timur :)

    BalasPadam
  17. yelah lma tak muncul..takpe kerja tu diutamakan...
    alhamdulillah banjir tu kdg2 tu best juga boleh main air..
    tapi nak main apa ye klu lumpur..sabar ajelahkan...

    BalasPadam
  18. lamanya tak dengar cite PB
    moga semuanya okay ye
    paham kesibukan tu

    ALLAH, sedihnya tengok keadaan lepas banjir tu
    moga segalanya dipermudahkan

    BalasPadam
  19. Baguslah PB kalau gembira dengan tempat kerja baru. Try to adapt slowly slowly lah ye! Nanti-nanti bila dah okey semuanya kembalilah menulis. Lama sungguh tak baca coretan kat sini. Apapun, Selamat Tahun Baru 2015 buat PB ya. Keep in touch *_*

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...