Inquiry: petakbunga@gmail.com

20150105

Aku tanya apa khabar?

Luth kesayangan hamba tak berapa sihat lagi. Hidung beringus, batuk, mulutnya aduh-aduh bila kena kurung. Ini budak jenis kaki jalan, keturunan pak dia. Asal duk rumah lagak macam orang sakit, deman teruk sungguh. Kalau boleh keluar dari rumah, terus lupa sakit..perangai anak cerdik sungguh.

Sekeping gambar budak deman melayan yahanana sambil minum air madu kurma sebiji. 45 kali sehari tengok pun tak apa. Pak dia rakam dari tv.

Cuti dah ambil, fikir-fikir, cancel je lah. Tak pasal-pasal balik kampung, jalan jauh jadi lain pula. Biar dia betul-betul sihat dulu. 

Orang kampung pun khabarnya baik-baik belaka dah. Ayah cakap, duit je tak berapa baik. Iyalah, lama dah tak dapat menoreh. Ada bantuan maggi sebungkus katanya dia dapat. Rumah tak naik air, tak ada apa sangat nak dibantu...uh agaklah. Tak apalah, syukur semuanya selamat belaka.

Psst.. suka aku isi minyak semalam, wah hampir penuh tangki aku..haha...

15 ulasan:

  1. Luth... cepat sihat yer...

    BalasPadam
  2. semoga luth cepat sembuh..lega kan hati bila tau orang kat kampung baik2 je..tapi mereka tetap memerlukan bantuan..

    BalasPadam
  3. Amboi kaki tu cantiknya. Geram tengok.

    BalasPadam
  4. Aloh sian luth demam..get well soon okayh..

    Umah xnaik air pun in a way terjejas jugek segala2..hurmmmm..

    Mmg gurauan pembukaan 2015 ko tuh sgt mencabar la bg aku..ibarat baik ko sumbat kon eskrem singgit dlm mulut aku jer..ehh, relevant x?..ahahahaha..aku dh kurus tau..tang jari la skit..bahaha..

    BalasPadam
  5. Ha ah..kan??minyak penuh is semalam..ehhe...semoga ianya berterusan..heheh

    BalasPadam
  6. Luth cepat sembuh...

    ko gi mana? lama tak update..

    err.. aku pun lama tak update.. hahaha

    BalasPadam
  7. get well soon luth
    lama tak dengar cite luth
    kesian dengar cite ayah PB
    moga segalanya baik-baik belaka

    yes, minyak dah turun sekarang

    BalasPadam
  8. get well soon luth. sian dia.
    sy doakan cpt2 keadaan seperti sediakala. sedeh baca psl ayah. sabar ye.

    BalasPadam
  9. Alhamdulillah, keluarga PB di Kelantan baik-baik sahaja. Dapat maggi sebungkus? Aduhai.... Saya pun suka tau pergi petrol station sekarang ni. Rasa macam nak pam minyak hari-hari je :)

    BalasPadam
  10. kenapa la bg maggi sebungkus. Dah tu kalo rumah tak kena banjir, boleh pulak dpt bekalan makanan drpd luar? Erm, takpe la. Dah rezeki takat itu je tak.

    Luth, get well soon dear son. Tgk Y Hanana tu kaki kat tablet. Memang comel sgt.

    BalasPadam
  11. semoga cepat sembuh ya Luth..

    BalasPadam
  12. cepat sembuh ye luth anak cerdik

    alahai dpt maggi sebungkus ja?huhu..

    BalasPadam
  13. suka ye tgk yahanana... auntie yang tua ni pon suka gakk.. semoga luth cpt sembuh ^_^

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...