Inquiry: petakbunga@gmail.com

20150428

Strawberry Genting Highland

Ini cerita minggu sudah-sudah. Cerita berjalan-jalan kat belakang rumah. Dulu masa kali pertama pergi, tak kena bayar lagi. Pergi kali ni dah kena bayar. Tetapi puas hati jugalah.

Berbaloi dengan bayaran sikit. Ada penambahbaikan.

 

Kali ni aku berpeluang petik strawberry sendiri. Hari tu datang strawberry kecil secoit tak kuasa nak memetik. Beli je terus yang dah packing.

My tok laki tanya berapa sekilo ni? Ceh, kilo tu? Hambik kau, aku terpetik setengah kilo…haha..


Sebiji petik, telan terus budak kecil tu. Lepas tu, Bangla tukang jaga tak bagi Luth masuk, takut rosak habis pokok dia. Setahun tak berbuah nanti.

Belum sempat keluar dari ladang strawberry ni, dah habis budak ni makan suku kilo strawberry. High maintenance budak kecil ni. Lain kali aku ajar makan tomato sudah. Low cost sikit.

Tak ada pulak gambar petik strawberry. eh.


Petik bunga, eh... bukan tak sempat petik. Luth cium je ye.


Banyak masa berlari-lari ke sana, ke sini..


Ada orang ambil gambar kat gelongnsur ni, tapi tak bagi anak dia duduk. Kotor tau.. tapi anak aku tapi apa tahu.


Malaysia hot.


Oh my God.


Okey, cerita Genting Higland belakang rumah.

14 ulasan:

  1. Wah...nk g cameron..tp xjadi...bilalah dpt g..rindu ngan strawberry..hehehe

    BalasPadam
  2. seronok luth lari kat taman bunga ya . feeling mcm filem hindustan tu ...

    BalasPadam
  3. bestnya belakang rumah ada strawberry... hehe..seronok nampak Luth tu..suka diaa...

    BalasPadam
  4. AsSalam Petak Bunga,

    Best dapat bercuti di Cameron dapat petik & mkn strawberry puas-puas, sayur pun fresh tapi tak best bila kena redah jam dan hujan..

    BalasPadam
  5. Masa saya pergi dulu pun xde strawberry. Strawberry comel2. Last2 beli jer yang dalam packing..

    BalasPadam
  6. masa ke manis tu PB suka luth makan strawberry

    BalasPadam
  7. amboi luth...mkn strawberi byknya...curlasss la...hihihi...

    tetiba rs nk p bwk Aqil la plak...hihihi

    BalasPadam
  8. Genting tu kat mana strawberi nya.... selama ni dok gi tak pernah nampak pun...

    BalasPadam
  9. merasa petik strawberry...noe ni ladang starwberry pun x pernah jejak lg...mmm

    BalasPadam
  10. seronok tengok gambar luth yang makin bijak

    BalasPadam
  11. Untung ler dpt gie petik buah stoberi..aku nie harapkan nak kene beli baru merasa telan stoberi..huahuahua

    BalasPadam
  12. KAt sini tengah musim sekarang... mulah mulah mulah hehehee. Seronok Luth berlarian menghidu bunga yer.. dah besar dah dia :D

    BalasPadam
  13. Hebatlah you PB petik strawberry belakang rumah jerk. Lama pulak rasanya tak pergi Genting Highland. Nak tunggu taman tema baru siap nanti barulah kita terjah.

    BalasPadam
  14. Assalam PB,
    baguih3
    minat staberry yer
    baguih untuk kulit :P
    my boboboy tak minat sob3

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...