Inquiry: petakbunga@gmail.com

20150827

Pengenalan Emas PowerGold

Ramai yang takut kena tipu dengan pelaburan emas ni. Kami laki bini pun macam tu juga dulu. Kaji mengkaji, sibuk Tanya orang itu ini. Ramai yang cakap, ramai yang kena tipu.. aku pun takut juga. Ini pun tawakal je ni, dah lama jiran sebelah ni duk promote sambil-sambilan. Dia pun tak bersungguh pun jual beli emas ni. Sambil-sambil menyimpan untuk sendiri je. Takut-takut sangat langsung tak ambil apa-apa tindakan. Tunggu dan tunggu lah sampai ke sudah.

Hari ini 27/8/2015 : RM177


Aku memang sekarang dah terjoint POWER GOLD. Sudah tentu aku promote barang aku kan.. kalau sapa-sapa takut, boleh je beli emas kat kedai-kedai emas pun. Mungkin itu kau akan rasa lebih confidentkan? Boleh je pun. Cuma harganya ada sikit mahal, ini kerana kedai-kedai emas kena ikut harga persatuan meraka. Tetapi kalau kau rasa confident apa salahnyakan?

Contoh penipuan emas:

Ini sharing daripada facebook member. Hati-hatilah selalu.


Prinsip pelaburan emas ni mudah.

Kau beli emas kena dapat emas. Kalau kau buat pelaburan emas, kau bayar harga emas, duit bank kau bertambah kononya keuntungan emas..itu something wrong! Beli emas kena dapat emas. Ingat tu!

Okey, sedikit perkongsian emas POWER GOLD.

Pengenalan PowerGold

- SELAMAT DTG KE DUNIA PERNIAGAAN EMAS POWERGOLD.BIZ
NO. 885 TMN. KEMPASPEJABAT PENGURUSAN POWERGOLD.BIZ
09000 KULIM KEDAH
PROFILE SYARIKAT


Merupakan sebuah Syarikat 100% Bumiputera yg telah lama berkecimpungan didlm industri perniagaan EMAS sejak lebih 11 thn.

Syarikat terlibat dlm menghasilkan produk brgan EMAS, Jualan runcit & borong juga memBeli baragan EMAS terpakai. Selari dgn perkembangan & keNaikan Harga EMAS mendadak sejak 5 thn kebelakangan ini maka pihak Syarikat merasakan sudah sampai masa utk membuka peluang kpd masyarakat utk memanfaatkan keadaan ini & seterusnya menjadikan ia sbg suatu perniagaan yg menguntungkan baik secara ONLINE mahupun OFFLINE (www.powergold.biz)



SYARIKAT AMETHYST GOLD CREATION SDN. BHD. (951063-K)
CEO : EN. AZRUL
COO : EN. TAKIYUDDIN


PRODUK2 SYARIKAT
EMAS 999 adalah terdiri drpd GOLDBAR,,,
(1g, 5g, 10g, 20g, 100g, 1kg) &
SYILING DINAR (4.25g)...
SYILING SUKU DINAR (1.06g)
Terbaru.. SYILING 0.5G. (BBY COIN)

EMAS 916 pula adalah Brg Kemas yg selalu nye digunakan sbg perhiasan (cincin, gelang, rantai tgn, subang dll.) bg kaum wanita...


Konsep POWERGOLD...??

Ape yg menarik nye tntg PowerGold ni adalah ia menggalakkan semua lapisan masyarakat utk menyimpan EMAS sekurg2nye 1g 1bln dgn harge yg sgt MURAH drpd harga pasaran & ia juga menawarkan konsep 3 in1 iaitu SAVING, TRADING & NETWORKING...

Saving :  Membeli & Menyimpan EMAS sekurg2 nye 1g 1bln...

Trading :  Boleh menjadi usahawan EMAS on9 @ offline secara kecil2an & Insya Allah besar2an...

Networking :  Membuat rangkaian EMAS kpd sesiapa yg berminat dgn EMAS / kpd sesiapa yg ingin memulakan bisnes EMAS...


..

[ KETULENAN EMAS MENGIKUT GREDNYA ]
☀Emas 999
      ***********
■ Mempunyai kandungan 99.9% emas
■ Tidak di campur dgn bhn² lain (Pure emas)
■ Di kenali juga sbg Emas 10 & Emas 24 Karat (24K)
■ Kebanyakkan berbentuk ‘gold bar’.


☀Emas 950
      ***********
■ Mempunyai kandungan 95.0% emas.
■ Mempunyai 5.0% campuran kandungan lain seperti besi, aluminium & sbgnya.
■ Di kenali juga sbg Emas 23 Karat (23K)


☀Emas 916
      ***********
■ Mempunyai kandungan 91.6% emas.
■ Mempunyai 8.4% adalah campuran kandungan lain seperti besi, tembaga, aluminium & sbgnya
■ Di kenali juga sebagai Emas 22 Karat (22K)
■ Amat terkenal & popular di kalangan peminat emas diseluruh Malaysia.


☀Emas 835
      ***********
■ Mempunyai kandungan 83.5% emas.
■ Mempunyai 16.5% adalah campuran kandungan lain seperti besi, tembaga, aluminium & sbgnya
■ Di kenali juga sebagai Emas 20 Karat (20K)
■ Amat terkenal dan popular di kalangan peminat emas di Kelantan.


☀Emas 750
      ***********
■ Mempunyai kandungan 75% emas.
■ Mempunyai 25% adalah campuran kandungan lain seperti besi, tembaga, aluminium & sbgnya
■ Di kenali juga sebagai Paun atau Emas 18 Karat (18K)
■ Kurang popular dikalangan pembeli emas krn mutunya kandungan emas di dlmnya adalah kurang.

✨✨✨✨
Emas yang paling tinggi ketulenannnya ialah Emas 999.9

Emas 999.9  paling bagus untuk jadikan Aset / simpanan jangka panjang.
Emas 916 terkenal sebagai barang perhiasan/barang kemas.

klik untuk lain-lain tentang POWER GOLD

6 ulasan:

  1. Kakak dah lama melibatkan diri dlm pelaburan emas PB sebab dulu abang kerja dgn company yg link dgn sykt yg HQ di Hong Kong. Mereka (org C) dan advance lama hal ini. Bayangkan masa tu tahun1995 kakak baru kawen masa tu. Takut juga tapi sebab belum ada anak (jadi tak kisah) ikut juga tapi memang lumayan..

    BalasPadam
  2. Macam menarik. Zakat plak macam mana? Sebab emas diwajibkan zakat kan. Mohon pencerahan babe ☺

    BalasPadam
    Balasan
    1. kau beli emas, kau dpt emas. so, kau lah yg kena byr kalau dah smpai syrtnya..

      kau hilang, kau rugi. time emas naik, kau rasa nk jual kau untung. time emas turun, kau jual kau rugi.. sendiri punya decision. compny tak tolong simpan emas kau.. kalau takut, kau simpan kat ar-rahnu..huhu..

      Padam
  3. skang nie kat fb semua org duk share pasal pelaburan emas nie..tetibe rase mcm ade magnet la tarik aku..tp kene consult ngan laki aku dulu...aku bende2 gini xreti sgt..

    BalasPadam
  4. Bagus ni kalau baca, tp maklumlah orang tak minat membaca hihi......minat baca cite santai jer....sebab tulah camne nak maju kihkihkih.....
    Tp la ni pelaburan emas mcm femes jer kan PB..

    BalasPadam
  5. ohh baru dok smbg2 ngan en suami pasal pelaburan emas ni.macam nk terebak jugak.hehe

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...