Inquiry: petakbunga@gmail.com

20150827

Rumah Terbuka dan Birthday Luth

 Ingat lagi budak hensem watak utama blog ni?
Luth hensemlah..haha..anak sapa la hensem tu..ishk, ishk..

Sekarang dia dah 2 tahun lebih. Terlajak dah nak cerita pasal ulang tahun hari lahir Luth yang ke 2.Tak apalah, rajin-rajin ni.. aku update cerita yang lepas.


Tiap kali ada kawan-kaan sambut tadika, dia akan balik rumah sambil nyanyi.. hepi beDay2u. duk ngulang-ngulang lagu tu..  so, aku dah janji dengan dia, nanti birthday dia kita buat birthday..biarlah dia bukan faham sangat pun. Uh.

Kami buat sekali dengan rumah terbuka, tak cakap pun kat jiran-jiran nak sambut birthday. Siap-siap masak, baru beritahu suruh datang.. mereka spoting je. Tak nak juga mereka susah-susah, cuma ajak makan je.


Macam banyak kan? Aku masak nga mak je ni. Semua boleh dikatakan buat sendiri. Ingat nak tempah sikit makanan buat topup tapi sebab last minit plan juga, masak je lah. 


Sebenarnya banyak makanan segera je, beli nugget, hot dog, fries. Pastu buat agar-agar sikit, braead pudding sikit.. Dan makanan utama my mom nasi kerabu, dan ayam berempah suka hati aku. Meriah tak?
 

Kau tengok anak aku sejak bersekolah.. dah jadi Otomen. Masa gambar ni diambil, aku tak tau ni gaya Otomen..
  
 nanti lah aku tunjuk gambar-gambar dia yang lain..semua gaya Otemen.. adush.


Semoga Otomen mak ayah jadi anak yang soleh. Insyallah.



20 ulasan:

  1. kejab aje watak utama blog ni dah beso ye
    rambut aje still tak tumbuh =)

    appaun happy belated birthday ye sayang
    moga jadi anak yang soleh ye
    pelajar pepandai tau...muah ciked =)

    BalasPadam
  2. hepi besday luth..amboi meriahnya makanan..hehe

    jemput baca

    BalasPadam
  3. Rajin maknya buat persiapan masak2 mcm ni. mmg bebudak suka.

    BalasPadam
  4. meriahnye. rajin btul buat mcm2. hepi besday luth!

    BalasPadam
  5. dah besar Luth..makin hensem..happy belated besday sayang..semoga jadi anak yg soleh dan pandai..:)

    BalasPadam
  6. Happy belated birthday, Luth! Dah besar dah watak utama dalam blog ni. Sampai dah jadi pengganti Otomen pun aunty2 semua tak tahu menahu :) Itulah emaknya busy sangat kat tempat baru sampai hilang mood dan idea nak menaip entri yerk ^_^

    Tak kiralah nugget ke apa, janji buat sendiri. I ni kan lagi pemalas. Ni anak I yang tersado tu nak sambut birthday ke-9 awal September ni, masih takda idea nak masak apa! Nampak sangatlah jarang masak!

    BalasPadam
  7. Amboiiii otomen...happy birthday Luth.

    BalasPadam
  8. happy birthday ottomen..pas ni produce oppomen plak pb.. hahha

    BalasPadam
  9. Selamat Menyambut Hari Lahir Luth ... mesti mamanya beri hadiah ottomen lagi ni ... heheheee

    BalasPadam
  10. Akhirnya malaysia dah ada otomen...:)

    BalasPadam
  11. Selamat ulang tahun Luth.
    Moga jadi anak soleh :)

    Jemput singgah blog saya ANAKSIHAT

    BalasPadam
  12. Lama tak singgah sini....apa khabar PB?
    Hepy Bezday Luth....moga makbul doa mama tu. Banyaknya makanan tu harus puas hati dan kenyang orang datang ...

    BalasPadam
  13. Comelnya bila dia buat gaya otomen...hehehe, salam kenal :)

    BalasPadam
  14. meriahnya...Happy Belated birthday Luth, semoga membesar menjadi anak yang soleh ya

    BalasPadam
  15. meriahnya...Happy Belated birthday Luth, semoga membesar menjadi anak yang soleh ya

    BalasPadam
  16. Happy belated birthday luth. Peminat otomen yerp.

    BalasPadam
  17. happy belated birthday luth..ehh kire byk la tuh wehhh..masak sendri lg puas sebenarnye..

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...