Inquiry: petakbunga@gmail.com

20150714

Sekarang aku tak puas hati dengan PTPTN dan CCRIS

Assalamualaikum,

Lama menyepi, tiba-tiba muncul nak dekat-dekat raya. Banyak dah benda terlepas nak update. Nak update-nak update lepas tu tak sempat nak menaip. Nak menyusun ayat, macam dah hilang skill menulis pula.
                 
Ada cerita Luth jatuh basikal, kena kunci pagar, dahi luka terbelah. Dahi pun dah tinggal parut sekarang. Tapi jangan risau, masih kekal comel macam dulu. 

Selain perihal Luth, PTPTN punya hal…

Aku malas nak ulang tulis lagi, kalau rajin bolehlah baca cerita aku ulang tayang print screen kat sini… Biro Pengaduaan Awam (BPA) Ni je channel yang aku jumpa boleh buat pengaduaan. Aku tak tahulah apa tindakan yang mereka boleh ambil, atau kena balik kat aku. Tunggu dan lihat lah..

Aku macam dah tak tahu nak mengadu kat sapa. Telefon Customer care PTPTN cakap gitu, telefon pegawai yang konon ada pangkat sikit cakap gitu..pegawai ini cakap gini.. aku share kat fb masalah aku.. macam-macam komen, message member-member yang cakap bagi pendapat.

Sehingga cerita ni ditulis, aku dah dapat surat tawaran baru penstrukturan semula PTPTN aku. Surat perjanjian lebih kurang surat dulu cuma kononya penstruturan semulanya nanti dah tak ada hutang dalam CCRIS. Surat perjanjian masih dalam tangan tak buat apa-apa lagi.. mana sempat nak pergi cari setem hasil, mati setem, sign itu-ini.. Ya Allah, musim-musim raya ni dengan jadual kerja penuh. Serabut betul!

Rekod CCRIS? Mana boleh hilang! Tunggulah setahun lagi.
Mereka salahkan aku.

Bayar pun kena macam ni! Tolonglah jangan cakap aku tak bayar! 

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...