Inquiry: petakbunga@gmail.com

20160929

Tiramisu Budget Hujung Bulan

Company tempat kerja ada provide Milo. Tapi Milo ni rasa dia kurang sikit. Macam Milo tiruan pula, lain sangat rasanya. Mungkin Milo ni sesuai untuk dibancuh dengan mesin, sebab minum milo kat HQ rasanya boleh tahan. Bila sampai kat kilang, kena bancuh sendiri macam tawar je rasanya..



Biskut kering ni pun company provide. Tapi tulah, workers pun kurang selera makan biskut kering. Maka, kami mencari resepi Tiramisu budget hujung bulan. Less raw material, less money used. Modal susu cair je. Gula dengan kastard dah ada.

Persembahkan Biskut Tiramisu

Bawak pergi kerja, macam tak puas pulak nak makan. Sikit sangat..

Esok-esok boleh buat lagi.. Milo banyak lagi ni. Tinggal nak cari modal beli susu cair. haha..




8 ulasan:

  1. jadi sedap bila buat Tiramisu tu ye PB...menjadi.. :)

    BalasPadam
  2. Wahhh, mcm sedap je tu.. Teringin pulak nak buat :P

    BalasPadam
  3. Sedapnya...belum pernah cuba buat sendiri lagi =__='

    BalasPadam
  4. Bagus ni. Time tak berbajet besar, macam-macam idea keluar. Boleh juga cuba kalau dah tak tahu nak buat apa dengan biskut yang ada.

    BalasPadam
  5. hidup mesti pandai bajet ..kan?

    BalasPadam
  6. Janji sedap dan enak pada tekak.. SB paling suka resepi bajet-bajet mcm ni..hihi

    BalasPadam
  7. idea yang menarik..bil dah transform tiramisu tak cukup pulak ye

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...