Inquiry: petakbunga@gmail.com

20170215

Apa Khabar Orang Kampung

Minggu lepas cuti Thaipusam kami balik kampung. Ambil cuti tambah lagi, lama sikit boleh duduk kampung.

Malam-malam sunyi ke kat kampung balik hari tu. Tak macam biasa. Iyalah, tak lah meriah macam Kolumpo tapi sunyilah dari hari-hari biasa dulu. Kalau dulu, bila Cik Abe balik kampung, muhu tak tidur malam duduk bersembang, berbual sampai ke subuh.

Sejak getah naik harga ni, semua tidur awal. Nak bangun pagi, pergi nyuluh, pergi motong getah nanti.. Senyum manis je semua orang kampung jumpa. Nampak semuanya segar, sihat je..




Moga-moga senang selalu orang kampung kita.

8 ulasan:

  1. Syoknya balik kampung. Saya tak de kpg dah. Klw cuti berjalan ataupun lepak lepak kat rumah jew.

    BalasPadam
  2. Tumpang senyum untuk orang kampung....

    BalasPadam
  3. tapi ada juga orang kampung yang berjaga-jaga sebab bila harga getah naik, kes kecurian getah pun banyak. huhu.

    BalasPadam
  4. Duk kampung mmg best, tak da hiruk pikuk tapi mcm tempat SB ni sebelah ngan airport, mau taknya bergegar jugak gegendang telinga setiap 20-30 minit dengar flight take off dan landing..adeehhh..hahaa

    BalasPadam
  5. aku suke suasana kampung waktu malam smp ke subuh...tenang dan nyaman jer..

    hi luth, hensemnye awak skang..mcm anak cina..heheh

    BalasPadam
  6. kt kampung mmg seronok, sunyi nyaman je...

    alhamdulillah harga getah naik, kt kampung banyak yg ada kebun kelapa sawit je, kebun getah dh tak banyak...

    BalasPadam
  7. Bestlah ada kampung. Kampung kita kat Kg pandan key ell tu jer.

    BalasPadam
  8. Dah besar Luth....
    Yelah PB, mana nak sama kampung dengan KL. Kalau kita yg dah biasa duk KL agak agaknya mampu ke duk kampung ek?

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...