Inquiry: petakbunga@gmail.com

20170508

Melawat kawasan Empangan Sungai Selangor

Malu nak cerita, setiap sabtu biasanya aku dengan beberapa kawan belajar aerobik. Aerobik suka-suka, kekonon nak bagi fix sikit. Tetapi idak nampak lagi perubahan, cikgu dah cancel kelas.  Bengan betul rasanya.. Kasut pun berapa kali je baru rasmi.



Jadi sabtu lepas, berjalan-jalan sekitar Kuala Kubu Bharu tanpa hala tujuan, sampai terjumpa tempat cantik ni..


Payah sungguh nak ambil gambar sekarang. Ikut mood dia. 


Kawasan empangan air Selangor. Cantik pemandangannya..


 Rasa heaven je.. tenang je nikmati udara segar waktu pagi.


Kat sebelah empangan ni ada kawasan tinjau. Boleh tengok penerangan, ada guide jugak kalau nak tanya apa-apa. Tapi aku malas, just senyum-senyum je..malas nak tanya apa.. dasar hihi..


 Luth, saja nak naik tangga, lepas sampai kat atas..tiba-tiba dia jadi takut. Itu yang duduk akhirnya.


 Buat peace dengan daun kayu 

Tiba-tiba feeling nak duduk sini.. tenangnya.


12 ulasan:

  1. hensem nau anak bujang ko nan sorang tuh..ko aerobic kat umah je weh mcm aku..bukak video zumba ke aerobic ke kat youtube pastu sync kat tv..terkinja2 la aku ngan anak2 aku kat depan tv..berpeluh la jugek..haahahaha..

    beb, aku xterasa pun la ngan comment ko..not to worries..walaupun kite hanya kenal thru comment box (heheheh), in a way aku tau je cara ko cemana..hehehe

    BalasPadam
  2. cantiknya pemandangan situ...

    BalasPadam
  3. Assalam..rasanya pernah lalu sini, masa tu tak singgah pun..jalan nak ke Bukit Fraser kan...

    BalasPadam
  4. Dah besar si hensem Luth...
    Tenang kan dapat tgk pemandangan...
    Tu rasa hari2 lepak tepi pantai pun tak apa...
    Rasa tenang yg lain mcm :)

    BalasPadam
  5. Kasut sukan kita pun lama tak keluar almari huhu...
    Yelah...nampak damai sangat, tenang fikiran kalau tengok hijau kan

    BalasPadam
  6. Tenang dan cantiknya kawasan ni...damai rasa.

    BalasPadam
  7. Macam pernah terlalulah kat sini tapi tak pernahlah bersenamrobik kat kawasan ni ^_^ Takpalah PB, takda perubahan pun takpa. Janji dah pernah melakukannya. Bukan senang yo nak senamrobik pepagi hari. Nampak tu cikgu pun give up nak mengajar bila kedatangan tak penuh, ke sebab takda perubahan? Hahaha!

    Besar dah Luth ni. Rupa sapa ni? Bapaknya ke atau omaknya?

    BalasPadam
  8. wahh cantik pemandangan kat situ...ble wat photoshoot.

    BalasPadam
  9. Pernah lalu di sini a couple of times, before and after we got married. Waktu tu malam, so tak berapa nak nampak sangat suasana empangan situ. Tapi husband ada kata, memang cantik. Kami lalu situ sebab shortcut nak ke Semenyih (lari dari kesesakan jalan)... sambil-sambil tu dia reka cerita hantu. Motif? Nak takutkan orang -.-

    BalasPadam
  10. Boleh teruskan aerobik kat rumah dengan luth..takde salahnya kan.hihi

    Lawa lermandangan sygnya model luth taknak posing.hehe

    BalasPadam
  11. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam
  12. Ohhh dekat KKB rupanya empangan negeri Selangor. Jauhh tu nak pergi dari tempat Nad hahah.

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...