Inquiry: petakbunga@gmail.com

20171108

Bunga Daun kari

Aku dah lama tanam pokok kari ni. Bila dia besar sikit, aku mulalah potong rantingnya, control biar sentiasa rendang, maklumlah tanam dalam pasu je.

Ini kali pertama aku dapat lihat bunga pokok kari. Buanya pun ada sikit macam kari.

Ada rasa teruja sebab tak pernah tengok bunga daun kari.
Agaknya, sebab sekarang aku rajin sikit membaja, ada peubahan sikit dengan pokok-pokok aku..

Ada orang cakap, bunga pun boleh makan. Aku tak cuba pulak. 
Lepas ni, bunga-bunga ni aku jadi biji benih.

18 ulasan:

  1. Bunga yang tak kembang cuba petik buat ulam...sedap.

    BalasPadam
  2. 1st time tgok bunga daun kari.. hihi

    BalasPadam
  3. sy pun 1st time tgk pokok daun kari ada bunga haha

    BalasPadam
  4. tak pernah nampak pokok daun kari hehehe ..

    BalasPadam
  5. Segar jer..
    Lya pom ada gak tnm daun kari.. Tp dh mati... Maybe cuaca pns sgt aritu.. Lps tu x ckp kasih syg.. Haha

    BalasPadam
  6. nampak sangat cantik & fresh jer bunga daun kari tu.. pokok daun kari ni ada kala susah jugak nak tanam bagi dapat daun elok sbb penah tgk daun yang keulatan kat umah mak ayah di kampung

    BalasPadam

  7. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

    شركة المثالية للتنظيف
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام
    شركة المثالية للتنظيف بالخبر

    BalasPadam
  8. Dulu ada tanam pokok kari depan rumah tapi habis daun botak. Pokok kari ni faveret ulat kan... sudahnya mati.
    Fist time jugak tengok bunga kari ni

    BalasPadam
  9. salam ziarah sini..1st time tengok bunga pokok kari..hehehe

    BalasPadam

  10. توفر الشركة لعملاؤها الكرام الكثير من خيارات و برامج عمليات تنظيف المنازل
    شركة تنظيف منازل بالجبيل
    وخبرتنا العملية و استطلاعنا الدائم لسوق خدمات تنظيف الشقق يؤكد لكم عملاؤنا الكرام انكم حتما ستجدون ما يناسب
    احتياجاتكم ضمن شرائحنا المختلفة والمتعددة المصممة خصيصا لتلبى مختلف احتياجاتكم فى اعمال تنظيف المنازل بالجبيل
    تنظيف المنازل بالقطيف انتشر بكثرة بين الناس لضمان الحصول على افضل اسعار تنظيف الشقق ذلك لأن شركات التنظيف لديها من
    العمالة ما يكفي لأنجاز المهام فى اقل مدة زمنية، ايضاَ كل شركة تنظيف من المفروض ان يتوفر بها ماكينات تنظيف مخصصة فى
    تنظيف الفلل و تنظيف القصور ونظافة المنازل وكل ماكينة تنظيف تقوم بمهام معينة يصعب على ربة المنزل القيام بها بمفردها
    مثل تنظيف القماش و لهذا يفضل إسناد المهمة إلي افضل شركة تنظيف منازل بالقطيف شركة تاج الافضل دائما 0551844053
    شركة تنظيف بالجبيل
    شركة تنظيف سجاد بالجبيل
    شركة تنظيف شقق بالجبيل
    شركة تنظيف فلل بالجبيل


    شركة تنظيف مجالس بالجبيل
    شركة تنظيف منازل بالقطيف
    شركة تنظيف مجالس بالقطيف
    شركة تنظيف سجاد بالقطيف
    شركة تنظيف شقق بالقطيف

    BalasPadam
  11. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam
  12. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...