Inquiry: petakbunga@gmail.com

20171108

Bunga Daun kari

Aku dah lama tanam pokok kari ni. Bila dia besar sikit, aku mulalah potong rantingnya, control biar sentiasa rendang, maklumlah tanam dalam pasu je.

Ini kali pertama aku dapat lihat bunga pokok kari. Buanya pun ada sikit macam kari.

Ada rasa teruja sebab tak pernah tengok bunga daun kari.
Agaknya, sebab sekarang aku rajin sikit membaja, ada peubahan sikit dengan pokok-pokok aku..

Ada orang cakap, bunga pun boleh makan. Aku tak cuba pulak. 
Lepas ni, bunga-bunga ni aku jadi biji benih.

9 ulasan:

  1. Bunga yang tak kembang cuba petik buat ulam...sedap.

    BalasPadam
  2. 1st time tgok bunga daun kari.. hihi

    BalasPadam
  3. sy pun 1st time tgk pokok daun kari ada bunga haha

    BalasPadam
  4. tak pernah nampak pokok daun kari hehehe ..

    BalasPadam
  5. Segar jer..
    Lya pom ada gak tnm daun kari.. Tp dh mati... Maybe cuaca pns sgt aritu.. Lps tu x ckp kasih syg.. Haha

    BalasPadam
  6. nampak sangat cantik & fresh jer bunga daun kari tu.. pokok daun kari ni ada kala susah jugak nak tanam bagi dapat daun elok sbb penah tgk daun yang keulatan kat umah mak ayah di kampung

    BalasPadam

  7. شركة المثالية للتنظيف تسعد بتقديم خدماتها لعملائها بالمنطقة الشرقية خدمات تنظيف خدمات مكافحة حشرات خدمات تسليك مجاري المياه للمطابخ والحمامات جميع الخدمات المنزلية تجدونها مع شركة المثالية للتنظيف بافضل جودة وارخص الاسعار بالاعتماد علي كافة الادوات الحديثة والعمالة الماهرة

    شركة المثالية للتنظيف
    شركة المثالية للتنظيف بالدمام
    شركة المثالية للتنظيف بالخبر

    BalasPadam

Jika aku betul
kau angguk

Jika aku salah
kau tunjuk

Cerita petak bunga

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...